Hjem / Naprapati på Skullerud Sport Senter

Naprapati på Skullerud Sport Senter

Skullerud Sport Senter er et av få treningssentre som tilbyr naprapatbehandling. Skader og smerter i kroppen kan være plagsomt å da er det viktig å ta tak i det. Naprapati er en manuell behandlingsform for muskel og leddplager. Det innebærer både forebyggende og rehabiliterende behandling mot en rekke forskjellige plager; fra kink i nakken til idrettsskader, fra kronisk til akutt. Ordet naprapati betyr å «korrigere årsak til lidelse» og stammer fra tsjekkisk.

Marianne Harnes er utdannet naprapat og personlig trener på Skullerud Sport Senter.

Hun jobber daglig med pasienter som kommer til henne av en rekke forskjellige grunner. Hun forteller oss litt om hvordan hun arbeider.

«Vi (jeg og pasienten) starter med en anamnese, vi sitter og snakker og finner ut av hva problemet er. Dette er noe vi legger stor vekt på. Deretter går vi til en undersøkelse. Den blir gjort svært grundig. Det vi finner ut av gjennom anamnesen og undersøkelsen utgjør hvilken behandling kunden får.»

Naprapati tar for seg smerter i hele kroppen og bruker en rekke forskjellige behandlingsformer for å behandle ulike former for skader. Blant disse er triggerpunktbehandling, mobilisering av ledd, knekking, muskeltøying, massasje, hjemmeøvelser, nåler og trykkbølgebehandling. Det er altså mange ulike behandlingsteknikker. Hvilken teknikk som blir brukt kommer an på hva slags plage pasienten har.

«Jeg er veldig for å bruke trening i behandling. At det kan hjelpe deg til å bli bra, men også hjelpe deg til ikke å få tilbakefall. Det legger jeg stor vekt på.»

Trening er den beste måten å forebygge skader i kroppen. En sterk og robust kropp kan bedre takle de påkjenningene muskler og ledd møter ute i livet. Det er derfor ikke så dumt at Skullerud Sport Senter både er et treningssenter og tilbyr naprapati. Om du skulle komme til skade under trening på grunn av et uheldig løft er det betryggende å vite at veien er kort til god behandling. Men også fordi så mange skader og smerter som kommer med årene kan motvirkes med riktig trening. Skullerud Sport Senter tilbyr naprapatbehandling for alle som måtte ønske det.