Hjem / Hvordan roklubben på Skullerud Sport Senter slo verdensrekord på romaskin.

Hvordan roklubben på Skullerud Sport Senter slo verdensrekord på romaskin.

Roklubben

Roklubben på Skullerud Sport Senter går inn under Skullerud Sportsklubb. Klubben er en del Norges Roforbund, men i motsetning til mange andre roklubber, ror ikke klubben ute på vannet. For hos roklubben på Skullerud er det romaskinen som gjelder.

Romaskin er et fantastisk treningsapparat som gir et komplett treningsutbytte. Det er kondisjonstrening, forbrenning og styrketrening, alt i ett. Det er også melkesyre, slit og utmattelse. På Skullerud Sport Senter har det samlet seg et miljø som sammen trener på romaskin.

- Da jeg begynte her hadde de rotimer som andre har spinningtimer, sier Ingrid Stuenæs (47). Hun sammen med Elisabeth Sørli (44), Ole Espen Rakkestad (53) er medlemmer av roklubben på Skullerud, og alle har vært med å slå verdensrekord på romaskin. De forteller om et inkluderende treningsmiljø med lav terskel som motiverer hverandre.

- Klubben rommer alt, folk som er gode og har kommet hit for å bli bedre fordi de vil lære av de flinkeste folkene på innendørsroing. Eller sånne som meg som trenger en måte å trene på og har blitt bitt av basillen på romaskinen, sier Stuenæs. Og selv om det kan være et stort spenn på erfaring og ferdigheter mellom medlemmene betyr ikke det stort.

-Man konkurrerer jo mot seg selv hele veien. Så selv om du ror ved siden av en verdensmester, bryr du deg jo bare om dine egne tall og hva du forbedrer tiden din på. Så heier vi på hverandre, sier Sørli.

Dette fokuset på å prestere for seg og å støtte hverandre har vist seg og være en suksessoppskrift, for roklubben på Skullerud har i 2021 slått en verdensrekord på romaskin.

Verdensrekorden

Verdensrekorden i en million meter på romaskin ble slått av roklubben på Skullerud. Du leste riktig: en million meter! Det er cirka samme lengde som fra Oslo til Rotterdam.

Rekorden ble satt mellom torsdag 4. November til søndag 7. November 2021. Laget Skullerud roklubb stilte opp med bestod av 19 roere, 8 kvinner og 11 menn som alle byttet på å ro. I løpet av 65 timer og 11 minuttene det tok å slå rekorden var romaskinen kontinuerlig i gang, og roerne rodde på skift både dag og natt. Roerne delte seg opp i lag på tre til fire personer som hadde romaskinen i en time. Hver person rodde i fem minutter før de rullerte og en annen tok over. Etter å ha rodd fikk du 10- 15 minutters pause før det igjen var fem nye minutter med slit på romaskinen. Etter at et lag holdt på slik i en time, var det neste lag sin tur til å ta over og du fikk noen timers pause før det var på´n igjen.

Kategorien roklubben tok rekord i var mikset, tungvekt klasse 30 år og oppover. Kvinnene  måtte ro i minst en tredjedel av roingen siden det var krav om det for kjønnet som hadde minst representanter. Det ble derfor tøffere program for dem spesielt i begynnelsen.

Flere sov på Skullerud Sport Senter. Mens andre dro hjem for så komme tilbake når det var deres skift igjen. Noen la seg inn for å sove på yogarommet på Skullerud Sport Senter. Og andre sovnet på gulvet inne i salen der rekorden ble gjennomført mens Iron Maiden dundret fra høyttalerne.

-Det ble veldig sosialt ute i resepsjonen. I og med at vi hadde disse skiftene, og noen var ferdig og noen skulle på, noen skulle spise så vi det ble litt folkehøgskolestemning. Vi ble sittende å småprate som var kjempehyggelig, sier Sørli.

Det krever en del organisering når 19 mennesker skal samles og ro på skift i nesten tre døgn. Fokuset lå ikke på hvem som rodde raskest, men heller å få unna metere, å gjennomføre jobben og at alle stilte opp.

-Alt i alt var nøkkelen til suksessen at folk var veldig disiplinerte. Det var liksom ingen som ikke møtte opp. Jeg så for meg at her blir det bekymring om man måtte begynne å sjekke om alle har kommet klokken 4 på natten. Men alle kom i tide og alle sto der når de skulle, sier Rakkestad.

Etter to døgn og 17 timer var stemningen god når rekorden var slått. Det var trampeklapp de siste hundre meterne og noen jublet så de mistet stemmen. Likevel var det noe vemod med at rekorden nå var slått.

-Jeg ville egentlig ikke at det skulle være slutt. Selv om vi var veldig slitne, ler Stuenæs.

Rekorden ble livestreamet på Twitch. Det ble også samlet inn 50 tusen kroner til Leger Uten Grenser.


Roing er en fantastisk måte å raskt komme i form på, vi på Skullerud Sport Senter hjelper deg med å komme i gang!

Bli medlem